8 növ balıq oynaqlarda duz və Kristal yığır Xəbərdarlıq
Medicina saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
8 növ balıq oynaqlarda turşu kristallarının toplanmasına səbəb olur
Bunun səbəbi sidik turşusunun səviyyəsini artıran balıqların tərkibindəki purin birləşmələri ilə bağlıdır.
“Medicina” xəbər verir ki, ailə həkimi Tatyana Zaxarova eksklüziv olaraq bunları deyib.
"Purin birləşmələri bədəndə yüksək purinli qidaların qəbulu nəticəsində yaranıb, sidik turşusunun səviyyəsini yüksəldə bilər. Həddindən artıq sidik turşusu kristalların meydana gəlməsinə səbəb ola bilər, daha sonra yumşaq toxumalarda və oynaqlarda toplanır və podaqranın ağrılı simptomlarına səbəb olur".
Yüksək purinli qidalarla əlaqəli riskləri nəzərə alaraq, podaqra və artrit xəstələri onları "məhdudlaşdırmağa" çalışmalıdırlar.
Purinlərdə yüksək olan balıqlar: hamsi, sardina, siyənək, midye, treska, tarak, alabalıq və mezgit balığı daxildir.
"Sadəcə azaltmaq vacibdir. Balığın orta porsiyaları pəhrizin bir hissəsi ola bilər."
Digər yüksək purin günahkarlarına aşağıdakılar daxildir:
Spirtli içkilər (hər növ)
Donuz, hinduşka, dana əti, qaraciyər kimi orqan əti..
Aygün Musayeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:60
Bu xəbər 17 İyun 2025 19:52 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















