Axşam yeməyində hansı qidalardan uzaq durmalıyıq? Xəbər saytı Son xəbərlər və Hadisələr
Axşam yeməyində hansı qidalardan uzaq durmalıyıq?
BAKU.WS gazeta.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bəzi tərəvəzlər, məsələn, paxlalılar, kartof, \və qarğıdalı kimi nişastalı qidalar şişkinliyə, mədə ağrısına səbəb ola bilər. Həmin qidalar qanda qlükoza səviyyəsini də artırır, bu da çəki artımına səbəb ola bilər. Bənzər bir təsir üzüm, banan və armud kimi şirin meyvələrdə müşahidə olunur.
Ümumiyyətlə, süd axşam menyusundan xaric edilməlidir. Çünki süd tez-tez narahatlığa səbəb olur. Bunun əvəzinə kefir və ya qatıq kimi az yağlı fermentləşdirilmiş süd məhsulları istehlak etmək tövsiyə olunur.
Mütəxəssislər son yeməyin vaxtının vacibliyini vurğulayıblar: bu, hardasa yatmazdan 2-3 saat əvvəli əhatə edir.
Əgər iştahınız axşam saatlarında yaranarsa, özünüzü yüngül yeməklərlə məhdudlaşdırmağı məsləhət görülür: tərəvəzlər, meyvələr, yağsız ət, balıq, kəsmik və ya dəniz məhsulları kimi asanlıqla həzm olunan protein. Gecə qəlyanaltısının həcmi 100 qramdan çox olmamalıdır.
Bundan əlavə, qastroenteroloqlar pendir, ədviyyatlı və duzlu qidaları, həmçinin şirniyyatları axşam pəhrizindən xaric etməyi tövsiyə edib. Çünki onlar həzm sistemini həddindən artıq yükləyə və ertəsi gün şişkinliyə səbəb ola bilər.