Icma.az
close
up
RU
Bu ərzaqları kəsildikdən sonra soyuducuya qoymayın: ZƏHƏRLƏYƏ BİLƏR

Bu ərzaqları kəsildikdən sonra soyuducuya qoymayın: ZƏHƏRLƏYƏ BİLƏR

Bu ölümcül ola bilər! Kəsdikdən sonra soyuducuya qoyulmaması lazım olan qidalar!

Sağlamlığa faydalı olsa belə, bəzi meyvə və tərəvəzlərin yanlış saxlanması orqanizmə zərərli ola bilər.

Qida mütəxəssisləri dəfələrlə qidaların düzgün saxlanması üçün xəbərdarlıq edirlər. Aşağıdakı qidaların kəsildikdən sonra soyuducuya qoyulmaması ilə bağlı mütəxəxssislər çağırış ediblər.

Turp

Turp kəsildikdən sonra saxlanılmamalıdır. çünki içindəki şirə qaz sıxılmasına və daha da artmasına səbəb ola bilər.

Soğan

Soğan kəsildikdən sonra turşulaşmağa başlayır və yüksək turşu miqdarı artır. Bu turşulaşma əvvəlcə hiss olunmaya bilər, lakin istehlak edildikdə mədə və həzm sisteminə zərər verə bilər.

Kartof

Kartof kəsildikdən sonra soyudulmamalı və hətta kəsildikdən sonra istehlak edilməməlidir. Bu tərəvəz hava ilə təmasda olduqda bəzi mikroorqanizmlərin inkişafına səbəb ola bilər və güclü zəhərə çevrilə bilər.

Limon

Limon kəsildikdən sonra tərkibindəki turşu hava ilə təmas etdikdən qısa müddət sonra yox olur və maye quruyur.

Bu qidaları istehlak etməzdən əvvəl diqqətli olmalı və kəsildikdən dərhal sonra istehlak etməli və ya düzgün şəkildə saxlamalısınız.

Sevinc Hüseynova

Saglamolun.Az


seeBaxış sayı:53
embedMənbə:https://saglamolun.az
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri