Bu halda olivye salatında mikroorqanizmlər sürətlə çoxalır Açıqlama
Redaktor.az portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
Temperatur 5 dərəcə yüksək olduqda olivye salatında mikroorqanizmlər sürətlə çoxalır, bu isə salatın xarab olmasına və zəhərlənmə riskinə səbəb olur.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu barədə kimya kafedrasının müəllimi Kseniya Kuznetsova lenta.ru-ya açıqlamasında bildirib.
Ekspert qeyd edib ki, qida təhlükəsizliyi baxımından olivye salatını soyuducusuz saxlamaq üçün təhlükəsiz müddət mövcud deyil.
Onun sözlərinə görə, otaq temperaturunda artıq 1-2 saat sonra mikroflora, o cümlədən potensial patogen mikroorqanizmlər aktiv şəkildə çoxalmağa başlayır. Salatdakı yağlı emulsiyanın ayrılması isə onun konsistensiyasını pisləşdirir və mikroorqanizmlərin inkişafına şərait yaradır.
Aytəkin TOFİQQIZI
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:98
Bu xəbər 18 Dekabr 2025 11:41 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















