Bu iki qidanı birgə yedikdə xərçəng riski 10 dəfə artır
Medicina saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Xərçəng riskini etibarlı şəkildə artıran iki qida müəyyən edilib.
Medicina.az xəbər verir ki, dietoloq Nikol Endryus
şəkər, un məhsulları, bitki yağları və qida əlavələrinin xərçəngin inkişafına təsir etmədiyini vurğulayıb.
O, xərçəng riskini etibarlı şəkildə artıran yeganə qida kimi alkoqol və emal olunmuş əti qeyd edib.
"Emal olunmuş ətlərə sosiska, kolbasa, bekon — yeməyə hazır olan və soyuducuda uzun müddət saxlanıla bilən hər şey daxildir. Hətta bu qidaların az miqdarda olması belə bağırsaq xərçəngi riskini artırır”.
Endryus həmçinin insanları spirtli içki qəbulunu azaltmağa və ya daha yaxşısı, ondan tamamilə imtina etməyə çağırıb.
Onun sözlərinə görə, spirtli içki bədəndə parçalandıqda, bağırsaq xərçəngi və döş xərçəngi də daxil olmaqla, ən azı yeddi növ xərçəngə səbəb olur”.
Aygün Musayeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:61
Bu xəbər 14 Noyabr 2025 18:18 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















