Bu yeməyi soyuducuda 5 gün saxlamaq olar Açıqlama
Icma.az, Milli.az saytına istinadən bildirir.
Şorbanı soyuducuda 3-5 gün təhlükəsiz saxlamaq olar.
Milli.Az xəbər verir ki, bunu biyoloq Asiyat Abdullayeva "gazeta"ya bildirib.
Onun dediyinə görə şorbanın saxlanma müddəti tərkibindən və soyuducuda saxlama şəraitindən asılıdır.
Tərəvəz və göbələk şorbaları: 3-4 gün Ət və toyuq bulyonları: 4-5 gün Balıq şorbaları: 1-2 gün Süd və krem şorbaları: 2-3 günMütəxəssis qeyd edib ki, şorba iki saatdan çox otaq temperaturunda qalmamalı, sonra +4°C və ya daha aşağı temperaturda saxlanmalıdır. Hər dəfə qaynatmaq saxlanma müddətini 1-2 gün uzada bilər, lakin çox isitmək dad və qida dəyərini azaldır.
Uğurlu saxlama üçün şorbanı kiçik porsiyalara bölmək və konteyneri kip bağlı saxlamaq tövsiyə olunur. Əgər şorba 5 gündən çox saxlanacaqsa, onu 2-3 ay müddətinə dondurmaq daha məqsədəuyğundur.
Mütəxəssis vurğulayır: şorbanın dadı, qoxusu və rəngi şübhəli görünürsə, onu yeməkdən çəkinmək lazımdır.
İsmayıl
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:66
Bu xəbər 04 Sentyabr 2025 21:00 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















