Bunu qatığa 1 qaşıq əlavə etdikdə faydaları ARTIR
Qatıq bədən sağlamlığı üçün sonsuz faydaları olan güclü probiotik mənbələrdən biridir. Qatığın üzərində aparılan araşdırmada qatığın faydalarını artıran bir üsul olduğu ortaya çıxıb.
News24.az xəbər verir ki, probiotik faydaları üçün müntəzəm olaraq qatıq yeyirsinizsə, bal əlavə etmək bakteriyaları yüngül şəkildə gücləndirə bilər. Diyetisyenler onu da bildirirlər ki, tək başına qatıq qəbul etməyi sevməyən insanlar üçün qatığa az miqdarda bal əlavə etmək onun dadını artıra bilər.
Urbana-Champaign İllinoys Universitetində aparılan bir araşdırma, qatığa bir qaşıq süzülmüş balın əlavə edilməsinin həzm prosesi zamanı probiotik canlılığı artırdığını aşkar edib.
Bu araşdırma, bir porsiya qatığa bir xörək qaşığı balın əlavə edilməsinin bağırsaqda probiyotiklərin sağ qalmasını artırmağa kömək etdiyini müəyyən edib.
Diyetisyen Dolores Woods deyir ki, müntəzəm olaraq fermentləşdirilmiş qidalardan istifadə edən insanların əksəriyyəti həzm prosesi zamanı yaxşı bakteriyaların məhv olacağından narahat olmaq lazım deyil.
Qatıqda həzm sağlamlığını dəstəkləyən probiyotiklər var. Balın tərkibində həzmi asanlaşdıran fermentlər var. Hər iki komponent immunitet sistemini gücləndirən vitamin və minerallarla təmin edir. Bal antibakterial xüsusiyyətlərə malikdir.
Bal təbii enerji mənbəyidir. Qatıqla birləşdirildikdə həm uzunmüddətli enerji, həm də sürətli enerji artımı təmin edir. Xüsusilə idmandan əvvəl istehlak edildikdə bədəninizin daha dinamik olmasına kömək edə bilər.
Qatıq çəkiyə nəzarət etməyə kömək edə bilər, çünki o, doyurucu bir qidadır. Bal təbii olaraq şirinliyinizlə qarşılaşır. Qatıq sümük sağlamlığını dəstəkləyən kalsium və zülalla zəngindir. Tərkibində yüksək kalsium olduğu üçün sümük rezorbsiyasını gecikdirdiyi deyilir.
Günel Məlikzadə