Dönər üçün ət yalnız AQTAnın təsdiqlədiyi yerdən alınmalıdır Yeni qayda
Azpost saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Çiy dönərin emalı üçün istifadə edilən ət yalnız Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən qeydiyyata alınmış və ya təsdiq edilmiş kəsim məntəqəsindən, yaxud ət satışı müəssisəsindən alınmış olmalı və baytarlıq-sanitariya ekspertizasından keçdiyini təsdiqləyən sənəd (ekspertiza aktı) ilə müşayiət edilməlidir.
Bu, Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyasının təsdiqlədiyi “Dönər emalına və dövriyyəsinə dair sanitariya norma və qaydaları”nda əksini tapıb.
Qaydaya əsasən, ictimai-iaşə müəssisələrinin çiy dönərin hazırlanması bölməsinin bütün avadanlıq və inventarları “çiy ət” nişanı ilə markalanmalı və onlardan müəssisənin digər bölmələrində istifadə olunmasına yol verilməməlidir.

Dönər üçün istifadə edilən ət yalnız AQTAnın təsdiqlədiyi kəsim məntəqəsindən alınmalıdır
04 Noyabr 2024 18:48
AQTAnın dönər qərarı hansı dönüşü yaratdı? Murdar ət, zəhərlənmə...
12 Dekabr 2024 22:04
Dönər üçün ət yalnız bu yerlərdən alına bilər Qərar
04 Noyabr 2024 19:15
Dönər üçün ət yalnız bu yerlərdən alına bilər QƏRAR
04 Noyabr 2024 18:23

