Ət məhsullarına edilən əlavələr xərçəngə səbəb ola bilər
Icma.az, Redaktor.az portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
Ət sənayesində istifadə olunan bəzi qida əlavələrinin sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu barədə “Hüquq və Sağlamlıq” Fondunun Ərzaq məhsulları şöbəsinin müdiri Olqa Anişşenkova məlumat verib.
O, bildirib ki, bu əlavələr müntəzəm qəbul edildikdə baş ağrısı, allergiya və hətta xərçəng kimi ciddi xəstəliklərə səbəb ola bilər.
Anişşenkovanın sözlərinə görə, ən çox istifadə edilən əlavələrdən biri konservant olan natrium nitritdir. Bu maddə ət məhsullarını zərərli bakteriyalardan, o cümlədən botulizm törədicilərindən qorumaq və onlara çəhrayı rəng vermək üçün istifadə olunur.
“Belə faydalı xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, natrium nitriti tam təhlükəsiz saymaq olmaz. Yüksək dozada istifadəsi oksigen çatışmazlığına səbəb ola bilər. Daha təhlükəli isə odur ki, bu maddə ilə işlənmiş ət bişirildikdə kanserogen nitrozaminlər əmələ gələ bilər”, - deyə ekspert bildirib.
Aytəkin TOFİQQIZI
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:119
Bu xəbər 23 İyun 2025 10:05 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















