Ev şəraitində konservləşdirilmiş məhsulların düzgün saxlamaq yolları
Lent az portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
Ev konservasiyasını zirzəmisiz saxlamaq problem deyil, sadəcə əsas qaydaları bilmək kifayətdir. Əks halda, tərəvəz dolu bankalar düzgün şərait olmadığı üçün xarab ola bilər və bütün əziyyət boşa çıxar.
Lent.az bu üsulu təqdim edir:
Zirzəmisiz konservləşdirməni harada və necə saxlamaq olar?
Avqust evdə qış üçün tərəvəz konservasiyası mövsümünün qızğın vaxtıdır. Ancaq bir çox insanın qarşılaşdığı problem: “Bütün bu bankaları harada saxlamaq olar, əgər evdə zirzəmi yoxdursa"?
Ən sadə və yayılmış üsul qaranlıq anbar və ya şkafdır. Belə yerlər:
quru,
sərin (maksimum +20 °C)
və birbaşa günəş şüalarından qorunan olmalıdır.
Alternativ saxlama yerləri
Zirzəmi yoxdursa, bankaları çarpayının və ya divanın altına düzə bilərsiniz. Amma istilik radiatorlarına və isti döşəmələrə yaxın yerlərdən uzaq durmaq vacibdir. Əlavə olaraq, bankaları parça ilə örtmək işığın təsirindən qoruyar. Şüşəbənd balkon da başqa bir variantdır. Lakin temperatur fərqlərindən qorunmaq üçün bankaları taxta və ya penoplast yeşiklərdə saxlamaq məsləhətdir. Əgər az sayda konserviniz varsa, onları mətbəx şkafında, xüsusilə aşağı rəflərdə saxlamaq olar. Vacib şərt: plitə, soba və ya qabyuyan maşından uzaq olmalıdır.
Açılmış bankalar necə saxlanmalıdır?
Açılmış konserv bankaları yalnız soyuducuda saxlanmalıdır. Qapaqlar mütləq hermetik bağlı olmalıdır. Saxlama yeri quru olmalıdır, çünki artıq rütubət qapaqların paslanmasına, işıq isə dadın dəyişməsinə səbəb ola bilər.


