Gül kələm, salam və ağ şokolad qeyri adi şorba RESEPTİ
Lent az saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
İtalyan aşpazı və Qida şəbəkəsinin ulduzu Giada De Laurentiis şorbasına gözlənilməz bir inqrediyent əlavə edir: ağ şokolad.
Lent.az bu resepti təqdim edir:
Büdcəyə uyğun super qida: avokado əvəzinə səhər nə yemək lazımdır
Giada yazır ki, şorbaya ağ şokolad əlavə etmək göründüyü qədər qəribə deyil. Ağ şokoladdan Şimali İtaliyada yeməkləri bitirmək və onlara məxmər parıltı vermək üçün istifadə olunur.
Onun sözlərinə görə, köntöy, ədviyyatlı salami və şokoladlı zəngin, bir qədər şirin tərəvəzlər arasındakı ziddiyyət həqiqətən zərif və dadlıdır. De Laurentiis tərəvəzləri (pırasa, kərəviz, cəfəri və gül kələm) orta odda bişirdikdən sonra inqrediyentləri hamarlanana qədər qarışdırır. Sonra şorbanı aşağı istilikdə sobaya qaytarır və şokolad əlavə edir (altı porsiya üçün 1/3 fincan doğranmış ağ şokolad).
Şokolad əriyənə qədər çalın. Sonra qızardılmış salamı əlavə edib limon suyu və zeytun yağı ilə yağlayır. De Laurentiis şorbanı toyuq və ya fındıq ilə birləşdirməyi tövsiyə edir. Sadə şəkildə də yeyilə bilər. Soyuq verilsə belə dadını saxlayır.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:102
Bu xəbər 09 Dekabr 2025 15:00 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















