Güllərin ömrü uzanacaq: Dibinə bu sudan tökün, bəs edər
Icma.az, Sherg.az saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Gül-çiçək sevənlər bu zərif bitkilərin əkilməsinə başlamazdan əvvəl nələrə diqqət etməlidir?
“Sherg.az” “Milliyet.com.tr”yə istinadən vacib məqamları nəzərə çatdırır. Gül əkmək istəyirsinizsə, sağlam bir gövdə seçmək çox vacibdir. Bu üsul pulunuza qənaət edə və bağçanızı gözəl güllərlə doldura bilər. Bundan əlavə, bu texnika asanlıqla mövcud materiallar və əsas tərəvəz ilə həyata keçirilir. Sağlam gül yetişdirmək üçün ilk növbədə güclü, sağlam gövdə seçmək lazımdır. Kökdən bütün yarpaqları yumşaq bir şəkildə çıxardıqdan sonra onu kəsə bilərsiniz. Sonra bir diş sarımsağı götürün, qabığını soyun və incə doğrayın. Sarımsaq antibakterial və antifunqal xüsusiyyətləri ilə tanınır. Doğranmış sarımsağı qızılgül sapının kəsilmiş uclarına yumşaq bir şəkildə sürtün. Bu, kök kökünün sağlam olmasına kömək edəcək və infeksiya riskini minimuma endirəcəkdir. Metodun ən maraqlı tərəfi odur ki, siz kartofdan istifadə edəcəksiniz. Kartof, qida maddələri sayəsində bitkilərin köklənməsini təşviq edən təbii bir güc mənbəyidir. Kartofu soyun və kiçik kvadratlara kəsin. Sonra gül sapının əsasını daxil etmək üçün hər bir parçanın mərkəzində bir deşik yaradın. Sonra qızılgül gövdəsinin altını bu çuxura qoyun. Kartof kəsim üçün həm dəstək, həm də qida mənbəyi kimi xidmət edə bilər. Gül kəsiminizin köklənməsini sürətləndirmək üçün evdə asanlıqla hazırlaya biləcəyiniz bir həll var. Bir diş sarımsağı xırda doğrayıb bir qaba əlavə edin. 2 xörək qaşığı düyü və 300 ml su əlavə edin. Bu qarışığı yaxşıca qarışdırın və sarımsaq və düyünün suda həllini gözləyin. Bu həll gülün kökünü kəsməyə kömək edəcək. Güllərin doğru şəkildə böyüməsi üçün uyğun mühit yaratmaq istəyirsinizsə, çay qumundan istifadə edə bilərsiniz. Plastik bir fincan çay qumu ilə təxminən üçdə ikisini doldurun. Sonra kartof diliminə yerləşdirilmiş qızılgül kəsimini kubokun ortasına qoyun və qalan hissəsini qumla doldurun. Hazırladığınız kök stimullaşdırıcı məhlulla qumu nəmləndirin. Nəmli bir mühit yaratmaq çox vacibdir. Nəmin çıxmaması üçün kuboku plastik bir torba ilə möhkəm bağlayın. Su buxarını tutmaq və kəsiminizi təzə saxlamaq üçün çantanı fincanın dibinə lentlə bərkidin. Bu mini-istixana effekti köklənməni sürətləndirir. Kuboku birbaşa günəş işığından uzaq, sərin, kölgəli bir yerə qoyun. Təxminən beş gündən sonra gül kəsiminizi yoxlayın. Bu müddətdən sonra onun güclü köklər inkişaf etdirdiyini görməlisiniz.


