Kivinin faydaları nələrdir?
Icma.az, Olke.az saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
"Kivinin tərkibindəki mikroelementlər orqanizmdən lazımsız maddələri xaric edir".
Ölkə.az "İzvestiya"ya istinadla xəbər verir ki, bu sözləri rusiyalı diyetoloq Andrey Bobrovski deyib.
Onun sözlərinə görə, kivi ən yaxşı halda çiy formada yeyilməlidir, çünki bu zaman tərkibindəki vitaminlər tam şəkildə qorunur.
Bu meyvə digər giləmeyvə və meyvələrlə, həmçinin zülallı qidalarla yaxşı uyğunlaşır. Bəzi reseptlərdə hətta ətlə birlikdə istifadə olunur. Onu turş dada malik qidalarla birlikdə yemək tövsiyə edilmir, çünki bu, həzm sisteminə mənfi təsir göstərə bilər.
Bundan əlavə kivinin tərkibində orqanizmə müsbət təsir edən lif, mikroelementlər, vitaminlər və minerallar var.
Həmidə İbrahimova
