Mağazadakı ət və toyuqun kimyəvi maddələrlə “doldurulduğunu” necə bilək?
Yeniavaz portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
“İstehsalçılar tez-tez ət və toyuq ətinin görünüşünü yaxşılaşdırmaq və çəkisini artırmaq üçün onlara kimyəvi maddələr vururlar”.
Yeniavaz.com xəbər verir ki, bu barədə ROSBIOTEX Universitetinin Qida təhlükəsizliyi şöbəsinin rəhbəri Nataliya Fomenko gazeta.ru-ya danışıb.
Müəllim bildirib ki, kimyəvi maddələrlə “doldurulmuş” əti xarici görünüşü ilə müəyyən etmək olar.
Mütəxəssis ətin kimyəvi maddələrlə işlənməsinin bir neçə əsas əlamətini müəyyən edib:
“Birincisi, qeyri-təbii parlaq rəng. Normal rəng müxtəlif ət növləri üçün dəyişir. Toyuq döşü solğun çəhrayı, hətta bir qədər boz, mal əti isə tünd qırmızı olmalıdır. Ətin təbii rənginə uyğun olmasına diqqət yetirin”.
İkinci vacib əlamət qablaşdırmadakı mayedir:
“Çəki artırmaq üçün ətə məhlullar vurulur. Onların tərkibində suyu saxlamaq üçün fosfatlar, nitritlər və natrium nitratlar ola bilər, lakin bu komponentlər sağlamlığa zərərlidir. İynə izləri adətən görünməzdir, lakin siz yeməkdən dərhal əvvəl hər hansı bir nəmlik hiss edəcəksiniz. Yaxşı olar ki, belə əti bir neçə saat isladın”.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, belə əti bişirmək olar, lakin nəzərə almaq lazımdır ki, onlar sərt ola bilərlər.
Bu mövzuda digər xəbərlər:Mağazadakı saxta araqlar
17 Dekabr 2025 10:38
Siçovul mağazadakı ətlərin dadına baxdı VİDEO
06 Fevral 2025 17:14
Məşhur mağazadakı fincanlarda ağır metallar aşkarlandı
15 Dekabr 2025 18:49
Kimyəvi maddələrlə zəhərlənmələr
15 Noyabr 2024 17:30
Mağazadakı kimi çuğundurlu marinad edilmiş kələm resepti
01 Dekabr 2025 16:58
Baxış sayı:51
Bu xəbər 30 Oktyabr 2025 23:02 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















