Marketdə ətə kimyəvi maddə vurulmasını necə müəyyən etmək olar?
Azpost portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Qida standartlarından yan keçən vicdansız istehsalçılar tez-tez ətin və toyuqun çəkisini artırmaq və görünüşünü yaxşılaşdırmaq üçün kimyəvi maddələrdən istifadə edirlər.
AzPost bildirir ki, bu barədə Rusiyanın ROSBİTEX Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi şöbəsinin müdiri Natalya Fomenko Gazeta.Ru-ya bildirib.
Mütəxəssis ət emalının əsas əlamətlərini kimyəvi maddələrlə müəyyən edib. Birinci əlamət hər bir ət növünün təbii çalarlarına uyğun gəlməyən qeyri-təbii parlaq rəngdir.
Fomenko qeyd edib ki, ikinci fərqləndirici xüsusiyyət qablaşdırmada artıq mayenin olmasıdır. Mütəxəssisin sözlərinə görə, sağlamlığa zərərli olan suyu saxlamaq üçün ətə fosfatlar və nitritlər olan məhlullar vurulur. Belə ətləri bişirməzdən əvvəl islatmaq tövsiyə olunur.
Fomenko əlavə edib ki, emal olunmuş ət bişirilə bilər, lakin xüsusi məhlulların vurulması səbəbindən sərt ola biləcəyini nəzərə almaq lazımdır.
Paylaş
 Bu mövzuda digər xəbərlər:
Bu mövzuda digər xəbərlər: Baxış sayı:51
Baxış sayı:51 Bu xəbər 31 Oktyabr 2025 12:16 mənbədən arxivləşdirilmişdir
Bu xəbər 31 Oktyabr 2025 12:16 mənbədən arxivləşdirilmişdir



 Daxil ol
Daxil ol
 Xəbərlər
Xəbərlər Hava
Hava Maqnit qasırğaları
Maqnit qasırğaları Namaz təqvimi
Namaz təqvimi Qiymətli metallar
Qiymətli metallar Valyuta konvertoru
Valyuta konvertoru Kredit Kalkulyatoru
Kredit Kalkulyatoru Kriptovalyuta
Kriptovalyuta Bürclər
Bürclər Sual - Cavab
Sual - Cavab İnternet sürətini yoxla
İnternet sürətini yoxla Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan Radiosu Azərbaycan televiziyası
Azərbaycan televiziyası Haqqımızda
Haqqımızda 
 
 
 
 TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur
 







 Günün ən çox oxunanları
Günün ən çox oxunanları



















