Portağal qabıqlarını atmayın! Çox faydalı resept
Saglamolun saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Portağal çox dadlı və faydalı meyvədir. Bunu hamı bilir.
Lakin adətən fikirləşmədən atdığımız portağal qabıqları da çox faydalı məhsuldur.
Portağal qabıqları efir yağları, vitaminlər, minerallar, bioflavonoidlərlə zəngindir. Portağal qabıqlarından çox xeyirli müalicəvi içki hazırlamaq olar. Bu içki immun sistemini gücləndirir, orqanizmi toksinlər, şlaklar, ağır metallar və s. ziyanlı maddələrdən təmizləyir, ürəyə və damarlara müsbət təsir edir.
Bu içkini hazırlamaq üçün 1 iri portağalın qabıqları götürülür (qabıqlar qurumuş deyil, təzə olmalıdır). Portağal qabıqları blenderdə əzilir, üzərinə 1 l otaq temperaturunda olan su əlavə edilir və 1 gün ərzində otaqda saxlanılır. 1 gündən sonra içki yaxşı süzülür, zövqə görə bal və 1/2 limonun şirəsi əlavə olunur və yaxşı qarışdırılır.
Bu içki soyuqdəymə və qripp xəstəlikləri zamanı da çox yaxşı müalicəvi kömək edir.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:108
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 01:56 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















