Portağal tortu RESEPTİ
Lent az-dan alınan məlumata görə, Icma.az bildirir Portağal tortu RESEPTİ.
Portağal tortu sadəcə dadlı desert deyil, həm də dad qönçələriniz üçün əsl ziyafətdir. Onun parlaq sitrus ətri evi bürüyəcək və zərif dadı ağzınızda əriyəcək.
Lent.az portağal tortunun reseptini təqdim edir:
Tərkibi
Şərbət üçün:
Qəhvəyi şəkər ¾ fincan
Su ¾ fincan
Portağal 2 ədəd
Tort üçün:
• Portağal 2 ədəd.
• Un 3 stəkan
• Qabartma tozu ½ x.q.
• Duz
• Yer muskat qozu ¼ tsp
• Şəkər 1 stəkan
• Şəkərsiz alma ½ fincan
• Zeytun yağı 5 osh qaşığı.
• Qatıq 3 xörək qaşığı.
Hazırlanması:
1. Orta istilikdə bir qazanda qəhvəyi şəkər və suyu birləşdirin. Daim qarışdıraraq, şəkər tamamilə həll olunana qədər gözləyin.
2. Kuboklara kəsilmiş portağalları əlavə edin və hər şeyi birlikdə 15-20 dəqiqə bişirin. Bundan sonra portağal dilimlərini çıxarın və şərbəti sərinləmək üçün buraxın.
3. Sobanı 175°C-yə qədər qızdırın. 23 sm-lik yuvarlaq bir çörək qabına perqament kağızı düzün. Şərbət üçün hazırladığınız portağal dilimlərini altına qoyun.
4. 2 portağal qabığı götürün və hamısını doğrayın və blenderə əlavə edin. Şəkər, alma, zeytun yağı əlavə edin.
5. Ayrı bir qabda unu, qabartma tozunu, duzu və muskat qozunu birləşdirin.
6. Yaranan xəmiri portağalların üzərinə bir çörək qabına tökün. 175°C-də 45-50 dəqiqə, tort qızılı rəngdə olana qədər bişirin.
7. Tort bişdikdən sonra tavada 15 dəqiqə soyumağa icazə verin. Sonra tortu diqqətlə boşqaba çevirin ki, gözəl görünsün.
8. Tortun daha dadlı və şirəli olması üçün qalan şərbətlə tortun səthini fırçalayın.
9. Xidmət vermədən əvvəl tortu tamamilə soyudun. Bu, portağalın ətirli notlarının tam inkişaf etməsinə və tortu daha dadlı etməyə imkan verəcək.

