Qan damarlarında qan laxtalanmasına səbəb olan qidalar...
Sia Az saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
...SİA-nın bir müddət əvvəl də yazdığı kimi, şəkər bədəndə bir çox problemə, o cümlədən ürək-damar problemlərinə, eləcə d qan laxtalarının əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər. Təhlükəli xəstəliklər riskini azaltmaq üçün kardioloq Olga Bokeria ilk işin desertlərdən və şirin içkilərdən “aşkar şəkərdən” imtina etməyi tövsiyə edir.
Sonunculara şəkər əlavə edilmiş kompotlar, qablaşdırılmış şirələr, müxtəlif enerji içkiləri və şirin qazlı içkilər daxildir. ...Şəkər şirin içkilərdə aşkar olunur,-deyə həkim Telegram kanalında yazır. Kardioloqun fikrincə, sağlamlığı qorumaq üçün bütün bu içkilər ən yaxşı su, şəkərsiz çay və ya qəhvə ilə əvəz olunur.
...Şəkər ürək-damar problemlərinə, o cümlədən qan laxtalanmasına və yüksək qan təzyiqinə səbəb ola bilər, sadəcə pəhrizinizi dəyişdirməklə ürəyinizi qoruya və sağlamlığınızı yaxşılaşdıra bilərsiniz.
...Əlavə şəkərdən imtina etməyi asanlaşdırmaq üçün həkim "şəkərsiz pəhriz" ilə özünüzü yormadan onu tədricən qəbul etməyi təklif edir.
...Bütün qidalara diqqət yetirmək vacibdir - meyvə, tərəvəz, işlənməmiş ət, balıq, qoz-fındıq, toxum yeyin.
...Siz həmçinin az miqdarda süd məhsulları yeyə bilərsiniz - qatıq, pendir və yaxud da süd...
Bunu da Olga Bokeria deyir.
Nazlı Almuradova
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:133
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 23:53 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















