Qarabaşağı belə bişirməyi dayandırın SƏBƏB
Icma.az, Lent az portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Siz hələ də qarabaşağın yalnız yağla yeyilən darıxdırıcı bir əlavə olduğunu düşünürsünüz?
Deməli, aşpazların əsas sirrindən xəbəriniz yoxdur. Onlar çoxdan qarabaşağı bişirməkdən imtina ediblər, çünki bu üsul onun həqiqi dadını öldürür.
Lent.az bununla bağlı maraqlı faktları təqdim edir:
Təsəvvür edin bulqura dönmüş sıyıq yerinə, boşqabınızda qızardılmış, qoz ləzzətinə bürünmüş, bulyon və ədviyyatların dadını hopdurmuş xırçıldayan dənələr var. Bu, fantastik səslənir, elə deyilmi? Əslində, hər şey çox sadədir.
Tavaya tökün və qızardın
Əvvəlcə qazanı unutmalısınız. Qarabaşağı quru, qızdırılmış tavaya tökün və 3-4 dəqiqə ərzində davamlı qarışdıraraq qovurun. Dənələr qızılı rəng almağa başlamalıdır. Bu, qaynar suda yox olan efir yağlarının çıxmasının əlamətidir. Mətbəxiniz badam qovrulmuş kimi qoxacaq.
Sonra qarabaşaq olan qabı adi su ilə deyil, qaynar bulyonla doldurun. Ən yaxşı seçim göbələk və ya toyuq bulyonu olsa da, fərqli dadlar sınaya bilərsiniz.
Asiya üslubu üçün kokos südü, turş dad üçün pomidor suyu və ya incə aclıq üçün yaşıl çay. Maye miqdarı qarabaşağın hopdura biləcəyi qədər olmalıdır – adətən 1:1 nisbətində. Qapağı örtün, odu minimuma endirin və 15 dəqiqə gözləyin. Qapağı açmayın. Buxar içəridə işləməli və dənələri elastik, lakin dağılmayan “mirvarilərə” çevirməlidir.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:92
Bu xəbər 01 Mart 2025 12:02 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















