Qarabaşaq unundan bəhməzli, qozlu keks
Saglamolun saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Qarabaşaq unu digər unlardan biraz fərqlidir.
Ələnmədən istifadə edildikdə manna yarması kimi bir tərkibə malik olur. Bu səbəblə də xüsusilə keks və şirniyyatlarda istifadə zamanı ələkdən keçirilməlidir. Özünəxas qoxusu isə qidaya xoş ətir qatır.
Lazım olan məhsullar:
- yumurta - 3 ədəd
- bəhməz - 1 stəkan
- günəbaxan yağı - 100 ml (bir stəkandan bir barmaq az)
- qatıq - 4 xörək qaşığı
- yarım stəkan iri çəkilmiş qoz
- ələnmiş qarabaşaq unu - 2,5 stəkan
- qabartma tozu - 1 paket
- vanil - 1 paket
Hazırlanması:
1. Şəkər tozu və yağı yaxşıca çalın.
2. Yumurtaları bir-bir əlavə edərək çalmağa davam edin.
3. Qatığı əlavə edib çalın.
4. Ələnmiş unu, qabartma tozu və vanili əlavə edib şpatel vasitəsilə qarışdırın.
5. Ən sonda qozu əlavə edib qarışdırın.
6. Yağlanmış, unlanmış keks qəlibinə tökərək əvvəlcədən qızdırılmış 180⁰C temperaturda 45 dəqiqə bişirin.
7. Soyuduqdan sonra dilimləyərək servis edin.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:171
Bu xəbər 17 Noyabr 2024 04:21 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















