Qatıq mayalayarkən 1 qaşıq əlavə edin: Ləzzətin RESEPTİ
Icma.az, Lent az portalına istinadən məlumat yayır.
Qatıq mayalayarkən istifadə edilən maya və üsul, onun keyfiyyətinə birbaşa təsir edir.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, ənənəvi bir metod olan kərəyağı əlavə etmək, qatığın həm möhkəmliyini artırır, həm də ləzzətini zənginləşdirir.

Ev şəraitində qatıq hazırlamaq sağlamlıq və ləzzət baxımından üstünlük təşkil edir. Lakin bəzən istənilən konsistensiya əldə olunmaya bilər. Bu halda, kərəyağı ilə mayalama üsulu köməyinizə çatacaq.
Lazım olan ləvazimatlar 5 litr təzə çiy süd 1 yemək qaşığı təbii kərəyağı Hazırlanma qaydası
Bu metodla hazırlanan qatıq, həm möhkəm konsistensiyaya malik olacaq, həm də ləzzəti daha zəngin olacaq. Ənənəvi üsullarla müqayisədə, kərəyağı əlavə edilməsi qatığın turşuluğunu azaldır və daha uzun müddət təravətini qoruyur.

Unutmayın, ev şəraitində hazırlanan qatıqlar, mağazadan alınanlara nisbətən daha sağlam və təbiidir. Bu üsulu sınayaraq, ailəniz üçün ləzzətli və faydalı qatıq hazırlaya bilərsiniz.

