Qaynar çay içməyi sevənlərdə xərçəng RİSKİ
Redaktor.az saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Müntəzəm olaraq, qaynar, 60 dərəcədən yuxarı istilikdə çay içməyi sevənlərdə qida borusu, qırtlaq xərçəngi olma riski 80% artır.
Redaktor.az xəbər verir ki, Tehran universitetinin alimləri bunu elmi araşdırma ilə sübut ediblər.
Onlar İranın 50 min sakininin tibbi məlumatlarını təhlil ediblər.
Onların yaşı 40-75 arası olub.
10 il ərzində onlardan 456 nəfərində qida borusu karsinoması aşkarlanıb.
Analiz göstərib ki, gündə 60 dərəcədən yuxarı 700 ml çay içən və gündə 700 ml-dən çox çay içənlərdə - təxminən 5 stəkan bu xərçəng daha çox yaranıb.
“Çox insanlar isti çay, qəhvədən ləzzət alır, ilıq olanda içmir. Lakin qaynar içkilər fatal nəticələr velə bilər, çayı soyudub için”- deyə alimlər bildirib.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:100
Bu xəbər 24 Noyabr 2024 03:00 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















