Qədim çiyələk mürəbbəsi RESEPTİ: qalın çıxır, amma elə dadlı olur ki...
Lent az saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Nənələrimiz qalın çiyələk mürəbbəsini qaynamadan bişirməyi yaxşı bilirdilər.
Bu resept müasir aşpazları çox təəccübləndirə bilər.
Lent.az bildirir ki, bütün giləmeyvələri qalın, lakin kristal şəffaf şərbətdə alacaqsınız. Qışda bütün ailə yay hədiyyələrindən zövq alacaq.
Tərkibi
Çiyələk 1 kiloqram
Şəkər 1 kiloqram
Su 1 stəkan
Hazırlanma prosesi:
1. Giləmeyvələri yuyun, "quyruqları" çıxarın. 5-6 saat ərzində 500 qram (yarım) şəkərlə örtün ki, giləmeyvə suyu buraxsın. Daha sonra ayrı bir qaba boşaldılmalıdır.
2. Qalın şərbət hazırlayın: 1 stəkan su (üstəlik süzülmüş giləmeyvə suyu) və 500 qram şəkər. Adi şərbət kimi qarışdıraraq bişirin.
3. Şərbəti od üstündən götürün, qarışdırmadan giləmeyvə üzərinə tökün, lakin qabı silkələyin ki, bütün çiyələklər şərbətlə örtülü olsun.
4. Mürəbbə hazır olana qədər bişirin. Adətən bir neçə dəqiqə çəkir.
Nuş olsun!
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:121
Bu xəbər 26 İyun 2025 11:55 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















