Restoran dadında möhtəşəm atışdırmalıq: Cəmi bir neçə dəqiqəyə hazırdır
Milli.az saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Badımcan mətbəxin ən çoxşaxəli tərəvəzlərindən biridir - onu bişirmək, qızartmaq, sobaya qoymaq və ya turşusunu hazırlamaq olar. Süfrəyə verildiyi andan bir neçə dəqiqə sonra bitəcək bu qəlyanaltı həm çox ləzzətli, həm də olduqca praktikdir.
Milli.Az lazım olan ərzaqları təqdim edir:
Badımcan; Pendir; Sarımsaq; Mayonez; "Çerri" pomidoru və cəfəri (bəzək üçün); Duz; Qızartmaq üçün duru yağ.Hazırlanma qaydası:
İlk növbədə badımcanları yaxşıca yuyub halqa şəklində doğrayın. Üzərinə bol duz səpin və təxminən 2 saat saxlayın. Bu, tərəvəzin acı suyunun çıxması üçün vacibdir. Daha sonra badımcanları hər iki tərəfdən qızardın.
Pendiri rəndədən keçirin. Üzərinə zövqə görə əzilmiş sarımsaq və mayonez əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Qızardılmış bir badımcan halqasını götürün, üzərinə hazırladığınız pendirli qarışığı çəkin və ikinci bir badımcan halqası ilə üzərini örtün (sendviç formasına salın).
Hazır olan qəlyanaltıları boşqaba düzün. Üzərini "çerri" pomidoru və təzə cəfəri ilə bəzəyərək süfrəyə verə bilərsiniz.
Lalə Qüdrətova
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:95
Bu xəbər 22 Dekabr 2025 08:51 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















