Şadlıq sarayları və restoranlarda qidaların təhlükəsizliyi necə təmin olunur?
Icma.az bildirir, Yeniazerbaycan portalına istinadən.
Bəzi hallarda restoran və şadlıq saraylarında zəhərlənmələrin baş verdiyinin şahidi oluruq. Ölkəmizdə fəaliyyət göstərən ictimai iaşə müəssisələrində zəhərlənmə hallarının və ya infeksiyaların yayılmasının qarşısının alınması məqsədilə müəssisələrdə bir sıra zəruri qaydalara əməl edilməlidir. Bəs şadlıq sarayları və restoranlarda verilən qidaların təhlükəsizliyi necə təmin olunur? Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən bu istiqamətdə hansısa işlər görülürmü?
AQTA - nın mətbuat katibi İlkin Kərimov yeniazerbaycan.com-a açıqlamasında bildirib ki, ictimai iaşə obyektlərinin mülkiyyətçisi və ya rəhbəri (satıcısı) obyektin qida təhlükəsizliyi sahəsində qeydiyyatı və ya təsdiqi haqqında məlumat verməlidir:
“Azərbaycan Respublikasında ticarət, ictimai iaşə, məişət və digər növ xidmət Qaydaları”nın təsdiq edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Nazirlər Kabinetinin 94 saylı Qərarına əsasən, ticarət (xidmət) obyektinin mülkiyyətçisi və ya rəhbəri (satıcısı) istehlakçının tələbi ilə dövlət qeydiyyatı və onu qeydə alan orqan haqqında, fəaliyyətinə lisenziya və ya icazə tələb olunduğu hallarda isə lisenziyanın və ya icazənin nömrəsi, əgər vardırsa icazənin müddəti və onu verən orqan haqqında məlumat verməlidir. Daimi yerləşdiyi yerdən kənarda ticarət fəaliyyəti həyata keçirilən hallarda da analoji məlumat istehlakçının nəzərinə çatdırılmalıdır".
Qeyd edək ki, eyni zamanda, heyvan mənşəli məhsullardan yoluxma ehtimalının aradan qaldırılması üçün mətbəxə gətirilən heyvan mənşəli məhsullar dövlət baytarlıq nəzarətindən keçməklə müvafiq icazə sənədləri ilə müşayiət olunmalıdır.
Havar Şəfiyeva


