Sağlamlıq üçün zərərli ola bilər XƏBƏRDARLIQ
News24 saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Fırat Universitetinin gastroenteroloqu Prof. Dr. Mehmet Yalnız bildirib ki, glütenə qarşı həssaslığı olmayan şəxslərin glütensiz qidalanması sağlamlıq üçün mənfi nəticələrə səbəb ola bilər.
Bu barədə News24.az CNN Türk-ə istinadən xəbər verir.
Onun sözlərinə görə, buğda, arpa və çovdar kimi əsas taxılların menyudan çıxarılması kalsium kimi vacib maddələrin çatışmazlığına və uzunmüddətli dövrdə ürək xəstəlikləri, piylənmə, diabet və yüksək xolesterola yol aça bilər.
Glütensiz diyetin yalnız çölyak və glütenə qarşı həssaslıq hallarında tətbiq edilməsinin məqsədəuyğun olduğunu qeyd edən Prof. Yalnız, "Glütensiz qidalanma sağlamlıq üçün yeganə yol kimi qəbul edilməməlidir" deyib.
Xeyrənsə Piriyeva


