Sarıkökü yeməklərə əlavə etmək üçün 5 VACİB SƏBƏB
Icma.az xəbər verir, Saglamolun saytına əsaslanaraq.
Sarıkök möcüzəvi ədviyyatdır. Onun faydaları saymaqla bitmir.
Saglamolun.az bildirir ki, son zamanlar alimlər bu ədviyyata xüsusilə çox diqqət edir, müxtəlif araşdırmalar aparırlar. Hər bir belə araşdırma sarıkökükn yeni və yeni inanılmaz faydalarını aşkar edir.
Tanınmış rusiyalı diyetoloq tibb elmləri namizədi Elena Solomatina Komsomolskaya Pravdaya müsahibədə sarıkökün 5 ən böyük faydasını sadalayıb.
Sarıkökün tərkibində olan kurkumin ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaldır. Həmçinin kürkuminin güclü şiş əleyhinə təsiri var. Belə ki, son zamanlar kurkumin melanomanın müalicəsində istifadə olunur. Həmçinin kurkumin xərşəng zamanı istifadə olunan kimyaterapiyanın orqanizmə olan mənfi təsirini də azaldır. Sarıkök qastrit, mədə xorası və mədə xərçənginin inkişafına səbəb olan Helokobakter Pilori mikrobuna öldürücü təsir edir. Sarıkök beyinin sağlamlığını qoruyur, Alsheymer xəstəliyi, dağılmış skleroz və əqli zəifliyinin qarşısını alır. Sarıkökün qaraciyərə olan böyük faydası bir neçə ciddi elmi araşdırmada sübut olunub.Mütəxəssislər sarıkökü daim yeməklərə əlavə etməyi tövsiyə edirlər. Bunu yeməyin hazır olmağına yaxın etmək lazımdır.
Saglamolun.Az

Sarıkökü qidalara əlavə etməklə nəyə nail oluruq? 7 İNANILMAZ FAYDA
16 Noyabr 2024 21:48
Oftalmoloqa müraciət etmək üçün 5 SƏBƏB
16 Noyabr 2024 08:54
Fındıq yemək üçün 7 VACİB SƏBƏB
15 Noyabr 2024 20:12
“Körpücük” hərəkətini hər gün etmək üçün 5 səbəb
16 Noyabr 2024 07:13
Qarabaşaq yemək üçün 5 ƏSAS SƏBƏB
15 Noyabr 2024 17:02

