Soğan sousunda bişirilən toyuq: ideal isti yeməyin RESEPTİ
Icma.az bildirir, Lent az saytına əsaslanaraq.
Soğan sousunda bişirilmiş toyuq — şirəli və ətirli alınır, demək olar ki, istənilən qarnir ilə uyğundur, amma qarabaşaqla (qrammatikada qarabaşaq, yəni qreçka) xüsusilə dadlı olur.
Lent.az bu resepti sizə təqdim edir:
Tərkibi:
Toyuq filesi - 800 qram
Soğan - 300 qram
Sarımsaq - 2 diş
Kərə yağı - 50 qram
Su - 30 millilitr
Zərdəçal (kurkuma) - 0,5 çay qaşığı
İstiot (qara, üyüdülmüş) - zövqə görə
Duz - zövqə görə
Hazırlanması
Toyuq filesini yaxşıca yuyun, kağız dəsmal ilə qurudun və orta ölçülü tikələrə doğrayın. Soğanı və sarımsağı təmizləyin. Soğanı yarımhalqa şəklində doğrayın, Sarımsağı isə kiçik hissələrə bölün. Tavada kərə yağını əridin və doğranmış soğanı əlavə edin.
Soğanı orta odda yumşalana qədər qızardın. Soğana sarımsaq, toyuq ətləri, su, zərdəçal, istiot və duz əlavə edin və hər şeyi yaxşıca qarışdırın. Tavanı qapaqla örtün və aşağı odda 20 dəqiqə bişirin.
Bu müddət ərzində ara-sıra qarışdırın ki, yemək bərabər bişsin və yanmasın. Nəticədə siz şirəli, yumşaq toyuq əti və ətirli soğan sousu əldə edəcəksiniz. Bu yeməyi qarabaşaq, düyü, kartof püresi və ya hətta tərəvəz qarnir ilə servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!


