Şorbanız çox duzlu alınıbsa, nə etməli? Faydalı həyat hiyləsi
Icma.az bildirir, Lent az saytına əsaslanaraq.
Hər evdar qadın həyatında ən azı bir dəfə ilk yeməyini həddindən artıq duzlu edir. Bu, diqqətsizlik və ya təsadüfən baş verə bilər, ancaq əsəbləşməyə tələsməyin.
Lent.az xarici mediaya istinadla yeməyə çox duz tökdükdə vəziyyəti düzəltməyin sadə üsulunu təqdim edir:
Nə etməli?
Orta ölçülü bir kartof götürün və qabığını soyun. Rahatlıq üçün çəngəl və ya digər mətbəx tutacağından istifadə edin. Bu, kartofu qabdan aşağı salmağı və çıxarmağı asanlaşdıracaq. Bişirərkən kartofu duzlu bir qaba qoyun. Kartof artıq duzu udmağa başlayacaq və bulyonun duzluluğunu tədricən azaldacaq. Bu müddət ərzində o, artıq duzu udacaq.
Yemək çox duzlu olsa, iki kartof istifadə edə bilərsiniz. Sonra kartofu diqqətlə çıxarın və yeməyin dadını yoxlayın. Lazım gələrsə, dadı tarazlaşdırmaq üçün bir az su və ya digər maddələr əlavə edə bilərsiniz.
Kartof duz daxil olmaqla, həll olunmuş maddələrlə birlikdə mayeni udmaq üçün təbii bir qabiliyyətə malikdir. Buna görə həddindən artıq duzlu yeməkləri düzəltmək üçün təsirli bir vasitəyə çevrilir.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:69
Bu xəbər 09 Yanvar 2025 10:20 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















