Soyuqdəymə vaxtı bu qidalardan uzaq durun
Icma.az, Olke.az saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
"Xəstəlik zamanı orqanizmi düzgün dəstəkləmək çox vacibdir".
Ölkə.az "lenta.ru"ya istinadla xəbər verir ki, bu barədə həkim-endokrinoloq, diyetoloq Oksana Mixaleva danışıb.
Onun sözlərinə görə, xəstəlik vaxtı orqanizmə infeksiya ilə mübarizə aparmaq üçün enerji lazımdır. Lakin o, hər qidanın bu məqsədə eyni dərəcədə uyğun olmadığını qeyd edib.
Məsələn, həkim sağalana qədər rasiondan fаstfud, qəlyanaltılar, qızardılmış və yağlı yeməkləri, həmçinin qazlı içkiləri çıxarmağa çağırıb.
Bundan əlavə, o, qırmızı ət yeməklərinin, un məmulatlarının və şirniyyatların da soyuqdəymə zamanı arzuolunmaz olduğunu bildirib. Onun sözlərinə görə, təzə tərəvəz və meyvələri də diqqətlə qəbul etmək lazımdır, çünki onlar bəzi hallarda mədədə ağırlıq və narahatlıq yarada bilər:
"Soyuqdəymə zamanı ən yaxşı seçim sadə və asan həzm olunan qidalardır — bulyonlar, şorbalar, sıyıqlar və yaxşı bişmiş ət yeməkləri".
Həmidə İbrahimova

