Suyun təkrar qaynadılmasının hansı təhlükələri var?
Redaktor.az portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Kimya üzrə mütəxəssis Andrey Doroxov bildirib ki, suyun təkrar qaynadılmasının ziyanı əsasən mənbə suyunun keyfiyyəti ilə bağlıdır.
Redaktor.az xəbər verir ki, kimyaçı bu barədə "Vanitatis" nəşrinə müsahibəsində danışıb.
Mütəxəssis qeyd edib ki, əgər su sanitar normalara cavab verirsə, təkrar qaynama zamanı yeni zərərli maddələr əmələ gəlmir.
Onun sözlərinə görə, hər qaynadıldıqda suyun bir hissəsi buxarlanır, kalsium və maqnezium kimi mineralların miqdarı artır. Bu, çaydanın içində miqyasın çoxalmasına, suyun dadının pisləşməsinə və istiliyin ötürülmə səmərəliliyinin azalmasına səbəb ola bilər.
Doroxov dadı qorumaq və miqyasın qarşısını almaq üçün içki hazırlayarkən təzə su istifadə etməyi, sərt su olan bölgələrdə isə məişət filtrlərindən yararlanmağı və çaydanı limon turşusu ilə təmizləməyi məsləhət görüb.
Aytəkin TOFİQQIZI
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:118
Bu xəbər 12 Avqust 2025 11:43 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















