Suyun təkrar qaynadılmasının hansı təhlükələri var?
Redaktor.az portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Kimya üzrə mütəxəssis Andrey Doroxov bildirib ki, suyun təkrar qaynadılmasının ziyanı əsasən mənbə suyunun keyfiyyəti ilə bağlıdır.
Redaktor.az xəbər verir ki, kimyaçı bu barədə "Vanitatis" nəşrinə müsahibəsində danışıb.
Mütəxəssis qeyd edib ki, əgər su sanitar normalara cavab verirsə, təkrar qaynama zamanı yeni zərərli maddələr əmələ gəlmir.
Onun sözlərinə görə, hər qaynadıldıqda suyun bir hissəsi buxarlanır, kalsium və maqnezium kimi mineralların miqdarı artır. Bu, çaydanın içində miqyasın çoxalmasına, suyun dadının pisləşməsinə və istiliyin ötürülmə səmərəliliyinin azalmasına səbəb ola bilər.
Doroxov dadı qorumaq və miqyasın qarşısını almaq üçün içki hazırlayarkən təzə su istifadə etməyi, sərt su olan bölgələrdə isə məişət filtrlərindən yararlanmağı və çaydanı limon turşusu ilə təmizləməyi məsləhət görüb.
Aytəkin TOFİQQIZI


