Təhlükəli çöl yeməkləri Xəstəlik riski var
Olke.az portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
Fast food çox vaxt əlverişli seçim kimi görünsə də, bəzi qidalar ciddi risklər yaradır. Tez-tez yeyilən bəzi qidalar gigiyena, tərkib keyfiyyəti, həddindən artıq yağ və duz tərkibinə görə sağlamlığa mənfi təsir göstərir.
Ölkə.az xəbər verir ki, fast food yemək bir çox insan üçün gündəlik həyatda rahat seçimdir.
Ancaq bu rahat vərdiş zamanla nəzərə çarpmayan sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Bəzi fast food məhsulları, qızardılmış yeməklər və gigiyenik olmayan küçə yeməkləri bədəninizə mənfi təsir göstərər.
Hamburger və hazır küftələr
Hamburgerlərdə yağ, duz və əlavələr olur. Bu məhsulların tez-tez qəbulu çəki artımına və həzm problemlərinə səbəb ola bilər.
Tərkibi məlum olan evdə hazırlanmış köftələr daha təhlükəsiz seçimdir.
Fri və dihər qızardılmış qidalar
Qızardılmış yeməklər yalnız yüksək kalorili deyil, həm də uzun müddət davam edən bişirmə prosesi səbəbindən zərərli ola bilər.
Fırında və ya buxarda bişirmə üsulları daha yüngül və daha asan həzm olunan alternativlər təklif edir.
Lahmacun, pizza və xəmir yeməkləri
Bu məhsullarda istifadə edilən xəmirin keyfiyyəti və tərkibi çox vaxt məlum olmur.
Həddindən artıq yağ, duz və keyfiyyətsiz un tez-tez istehlakı ilə həzm balansını poza bilər.
Qızardılmış toyuq və çörək məhsulları
Açıq havada qızardılmış toyuq yüksək miqdarda yağda bişirilir, bu da onu həm kalorilərdə, həm də duzda olduqca yüksək edir.
Çiy köftə və midye kimi qidalar
Qeyri-gigiyenik mühitlərdə hazırlanmış xam və ya daxili orqan əsaslı qidalar infeksiya riski yaradır.
Bu risk xüsusilə isti havalarda artır. Bu məhsulları təhlükəsiz, nəzarət edilən yerlərdən kənarda yeməkdən çəkinmək lazımdır.
Souslu hazır sendviçlər
Çöldəki sendviçlər və souslu qəlyanaltılar çox vaxt yüksək miqdarda duz, şəkər və əlavələr ehtiva edir.
Bu məhsulların tez-tez istifadəsi bədənin balansına mənfi təsir göstərə bilər.(medicina)


