Təzə almaları dondurucuda saxlamaq olarmı?
Icma.az bildirir, Lent az saytına əsaslanaraq.
Sadə almaları qış üçün dadlı və əlverişli bir tədarükə çevirmək tamamilə mümkündür. Əsas odur ki, dondurmaq qaydalarını düzgün tətbiq edəsiniz.
Lent.az almaları düzgün saxlamaq üçün üsulları təqdim edir:
Almaları dondurmazdan əvvəl nə etmək lazımdır?
Dondurmaq üçün yalnız tam yetişmiş, amma həddindən artıq yetişməmiş almaları seçmək lazımdır. Zədələnmiş, çox yumşalmış və ya çürük almaları dondurmaq məsləhət deyil – onlar qışda dadlı və keyfiyyətli olmayacaq.
Seçilmiş almaları qabığından təmizləyin, toxum hissəsini çıxarın və dilimləyin – istəyə görə naxışlı dilimlər və ya kubiklər formasında doğrayın.
Düzgün dondurmaq üçün addımlar
Hazırlanmış alma dilimlərini kəsmə taxtası və ya tepsiyə bir qat olmaqla düzün. Onları 1–2 saat ərzində dondurucuda ilkin dondurun.
Bu mərhələ dilimlərin bir-birinə yapışmaması üçün vacibdir. Alma dilimləri dondurulduqdan sonra hava keçirməyən paketlərə və ya plastik konteynerlərə yığıb uzunmüddətli saxlama üçün dondurucuya yerləşdirin.
Qaralma testindən keçirmə üsulu – sadə və effektiv
Bəzi alma sortları dondurulanda qaralır. Qaralmayacağını öncədən bilmək üçün sadə üsul:
Seçdiyiniz alma növündən birini doğrayın və qabığını soyun. Bu alma dilimini 15–20 dəqiqə ərzində soyuducuda saxlayın. Əgər bu müddət ərzində alma qaralmırsa, deməli, həmin sort dondurmaq üçün uyğundur.
Bu üsullarla dondurduğunuz almalar qışda kompot, şirniyyat, piroq və ya desertlərdə istifadəyə tam yararlı olacaq – həm dadlı, həm də sağlam.

