Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa xəstəliyə dəvətnamədir
Milli.az portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb.
Milli.Az xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir.
"Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz, doymuş yağlar və nitratlar var və kalorili məhsuldur. 100 qramında 200-600 kilokalori olan yağlı ət kolbasaları, xüsusilə hisə verilmiş kolbasalar, ən zərərli sayılır".
Həkim xəbərdarlıq edib ki, bu məhsulları tez-tez yeyənlərdə piylənmə riski artır və nəticədə tip 2 diabet inkişaf edə bilər. Həmçinin, çox duzlu kolbasalar lipid mübadiləsini pozaraq hipertoniya və ateroskleroz riskini yüksəldir.
Digər təhlükələr arasında osteoporoz, kalsium və fosfor mübadiləsinin pozulması və kolorektal xərçəng riski də var.
Mütəxəssislər tövsiyə edirlər ki, kolbasa və sosiska kimi emal olunmuş ət məhsullarından yalnız nadir hallarda istifadə edilsin.
İsmayıl
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:32
Bu xəbər 06 Dekabr 2025 23:06 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















