“Ürəyi xəstə olanlar bəzi sıyıqları yeməməlidir” Həkim
Icma.az, Yeniavaz portalına istinadən məlumat yayır.
“Sıyıqlar bədəni zəruri minerallar və mikroelementlərlə təmin edir və orqanizmi optimal vəziyyətdə saxlamaq, qan damarlarına və ürəkə olan lüzumsuz əlavə stressi aradan qaldırmaq üçün çox vacibdir”.
Yeniavaz.com xəbər verir ki, bu barədə kardioloq Qrant Şehyan Lenta.ru ilə söhbətində deyib.
Şehyanın sözlərinə görə, ürək xəstələri üçün ən faydalı sıyıq yulaf sıyığıdır, çünki o, asanlıqla həzm olunur, balanslaşdırılmış tərkibə malikdir və tərkibindəki lif bağırsağın yaxşı fəaliyyətini stimullaşdırır:
“Qarabaşaq və darı sıyıqlarının faydalı xassələri onların balanslaşdırılmış zülal və karbohidrat məzmunu ilə bağlıdır. Amma hətta ən sağlam sıyığı da yağlı qızardılmış ət və ya çox miqdarda kərə yağı ilə ədviyyat etsəniz, o, daha dadlı, lakin daha az sağlam ola bilər. Daha az qızardılmış və yağlı, daha çox buxarda bişirilmiş - bu, sağlam qidalanma ürək xəstəlikləri üçün əsas tövsiyədir”.
Həkim izah edib ki, sıyıqda yağın olmaması bütün qidalarda olduğu kimi orqanizmin sağlamlığını yaxşılaşdırır:
“Bu, qan damarlarının divarındakı lövhələrdən xolesterinin yenidən qana axması ilə əlaqədar baş verir. Yemək bişirərkən duzdan istifadə etməyin, bu bədəndə mayeni saxlayır və bununla da hipertoniya riskini artırır”.

Qanı qatılaşdıran 5 içki Ürəyi xəstə olanlar ehtiyatlı olmalıdır!
15 Noyabr 2024 18:46
Ürəyi “öldürən” vərdişlər: Həkim sadaladı
05 Yanvar 2025 13:02
Ürəyi xəstə olanın dil rəngi dəyişir
10 Fevral 2025 14:19
Oruc tutanların ürəyi daha sağlam olur Həkim
04 Mart 2025 14:10
Ürəyi xəstə olanlara bu qidalar qadağandır SİYAHI
16 Noyabr 2024 01:07

