Virusun ucuz düşməni: Hər mətbəxdə var
Cebheinfo saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Mixək toxumu ekstraktı bədənin təbii müdafiə mexanizmlərini aktivləşdirə və virus infeksiyalarına qarşı immun reaksiyasını gücləndirə bilər. Bu nəticəyə Şinşu Universitetinin alimləri S&B Foods şirkəti ilə birgə gəliblər.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri “Foods” elmi jurnalında dərc olunub.
Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, mixəyin su ekstraktı, eləcə də onun əsas aktiv komponenti olan 1,8-sineol I tip interferonların istehsalını stimullaşdırır. Bu siqnal molekulları anadangəlmə immun sistemində mühüm rol oynayır: hüceyrələrə virus RNT və DNT-ni aşkarlamağa kömək edir və sonra infeksiyanın erkən mərhələlərində virus replikasiyasını bloklayır.
İnsan ağciyər toxuması hüceyrələri ilə aparılmış laboratoriya təcrübələrində elm adamları müəyyən etdilər ki, ədviyyatlardan olan təbii birləşmələr belə, əczaçılıq dərmanlarının yaratdığına bənzər kompleks immun reaksiyalara səbəb ola bilər. Üstəlik, mixək sintetik birləşmələrdən fərqli olaraq, yüksək təhlükəsizlik profilinə malikdir və qida məhsullarında və ya pəhriz əlavələrində istifadə oluna bilər.
Müəlliflər vurğulayırlar ki, onların kəşfi virus xəstəliklərinin qarşısının alınması üçün yeni imkanlar açır, xüsusən də ənənəvi antiviral dərmanlara qarşı müqavimətin artması fonunda. Bununla belə, mixək terapevtik məhsul kimi tövsiyə olunmazdan əvvəl əlavə klinik tədqiqatlara ehtiyac var.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin

