Yaşıl çayı bu vaxt içmək FAYDALIDIR
Icma.az, Lent az portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Yaşıl çay ən faydalı içkilərdən biri hesab olunur. Lakin ondan maksimum fayda əldə etmək üçün onu düzgün vaxtda içmək vacibdir. Bu zaman çay orqanizmə daha effektiv təsir edir.
Bu barədə Lent.az xarici mediaya istinadən məlumat yayıb.
Yaşıl çayı nə vaxt içmək lazımdır?
Dietoloq Coy Dyubost bildirib ki, yaşıl çay ideal içkidir, çünki o, nə kalori, nə də şəkər ehtiva edir və eyni zamanda, sağlamlıq üçün faydalı olan antioksidant bitki birləşmələri ilə zəngindir.
Səhər acqarına içmək daha məqsədəuyğundur, çünki yemək zamanı içildikdə o, dəmirin orqanizm tərəfindən mənimsənilməsinə mane ola bilər. Səhərlər yaşıl çay içməklə, faydalı katexinləri erkən saatlarda qəbul etmiş olursunuz.
Yaşıl çayı C vitamini ilə birlikdə içmək onun antioksidant təsirini artırmağa kömək edir. Aparılan tədqiqatlar göstərir ki, zülallar, lif və bəzi minerallar flavonoidlərin bioloji əlçatanlığını azalda bilər. Çünki bu maddələr qidanın tərkibində olan komponentlərlə (məsələn, liflərlə) bağlanaraq flavonoidlərin həzm zamanı orqanizmə daxil olmasını çətinləşdirir.
Yemək aralarında
Yemək zamanı yaşıl çay içmək əks təsir göstərə bilər, çünki onun çaya xas büzücü dad verən kimyəvi maddələr dəmirin mənimsənilməsinə mane ola bilər. Dəmir qida məhsullarında olan və qırmızı qan hüceyrələrinin tərkibinə daxil olan bir mineraldır. Qırmızı qan hüceyrələri orqanizmə oksigen daşımaq və enerjini təmin etmək kimi funksiyaları yerinə yetirir.
Bu səbəbdən yaşıl çayı yeməkdən ən azı iki saat əvvəl və ya sonra içmək daha məqsədəuyğundur ki, onun antioksidantları orqanizm tərəfindən maksimum mənimsənsin.
Axşam saatlarında içmək
Bir çox insan üçün çay içmək yatmazdan əvvəl rahatlaşdırır. Lakin yaşıl çayın tərkibində kofein var. O, miqdar qəhvədən azdır, lakin kofeinə həssaslığı olan şəxslərdə yuxuya getməkdə və yuxunun davamında problem yarada bilər. Belə hallarda kofeinsiz çay, məsələn, çobanyastığı çayı daha yaxşı seçim ola bilər.
Antioksidantların mənimsənilməsini artırmaq üçün məsləhətlər
1. Çayı qaynar su ilə (100°C) 4 dəqiqəyə qədər dəmləyin.
2. Yaşıl çayı C vitamini ilə zəngin qidalarla — portağal, limon, çiyələk və s. — birlikdə qəbul edin. Bu, çayın tərkibindəki antioksidantların orqanizm tərəfindən mənimsənilməsini artırır.
3. Yaşıl çaya süd (həm inək, həm də soya südü) əlavə etmək onun antioksidant təsirini azalda bilər. Maksimum fayda üçün yaşıl çayı südsüz içmək tövsiyə olunur.
 Bu mövzuda digər xəbərlər:
Bu mövzuda digər xəbərlər: Baxış sayı:108
Baxış sayı:108 Bu xəbər 15 İyun 2025 09:36 mənbədən arxivləşdirilmişdir
Bu xəbər 15 İyun 2025 09:36 mənbədən arxivləşdirilmişdir



 Daxil ol
Daxil ol
 Xəbərlər
Xəbərlər Hava
Hava Maqnit qasırğaları
Maqnit qasırğaları Namaz təqvimi
Namaz təqvimi Qiymətli metallar
Qiymətli metallar Valyuta konvertoru
Valyuta konvertoru Kredit Kalkulyatoru
Kredit Kalkulyatoru Kriptovalyuta
Kriptovalyuta Bürclər
Bürclər Sual - Cavab
Sual - Cavab İnternet sürətini yoxla
İnternet sürətini yoxla Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan Radiosu Azərbaycan televiziyası
Azərbaycan televiziyası Haqqımızda
Haqqımızda 
 
 
 
 TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur
 







 Günün ən çox oxunanları
Günün ən çox oxunanları



















