Ağızda dağılan ətin sirri Ləzzətli quzu yeməyi resepti
Icma.az bildirir, Milli.az saytına əsaslanaraq.
Soyuq qış günlərində həm isinmək, həm də doyumlu və ləzzətli bir yemək axtarırsınızsa, bu resept məhz sizin üçündür. Quzu incik, düzgün bişirildikdə elə yumşaq olur ki, ət sümükdən özü-özünə ayrılır.
Milli.Az 4 nəfərlik klassik quzu incik reseptini təqdim edir:
4 ədəd quzu incik
2 xörək qaşığı zeytun yağı
1 ədəd soğan
2 diş sarımsaq
1 ədəd yerkökü
1 çay qaşığı tomat pastası
1 stəkan isti su və ya ət suyu
Duz, qara istiot, kəklikotu, dəfnə yarpağı
Hazırlanma qaydası
Əti yuyun və qurulayın. Ətin hər tərəfinə duz və qara istiot sürtün.
Geniş bir qazana zeytun yağını tökün və qızdırın.
Əti yüksək istilikdə hər iki tərəfi qızarana qədər bişirin.
Bu mərhələ ətin suyunu içində saxlayır və onu "pambıq" kimi yumşaq edir.
Soğanı, yerkökünü və sarımsağı doğrayın, qazana əlavə edin.
Üzərinə tomat pastası əlavə edin və bir neçə dəqiqə qovurun.
İsti suyu və ya ət suyunu, ədviyyatları və dəfnə yarpağını əlavə edin.
Qapağı bağlayın və zəif odda 1,5-2 saat bişirin.
Ət sümükdən asanlıqla ayrılacaq qədər yumşaldıqda yeməyiniz hazırdır.
Lalə Qüdrətova
Milli.Az
Baxış sayı:38
Bu xəbər 04 Noyabr 2025 08:09 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















