Azərbaycanda çox da yeyilmir, ancaq xərçəngdən qoruyur, qaraciyəri təmizləyir
Icma.az, Milli.az portalına istinadən məlumat yayır.
Türkiyənin məşhur kardioloqu və dietoloqu Canan Karatay sumaxın istifadəsini gündəlik həyatda artırmağı tövsiyyə edib.
Milli.Az-ın məlumatına görə Karatay bildirib ki, bir yemək qaşığı sumaqı isti suya qatəb içməklə bağırsaqlar və qaraciyər təmizlənir.
"Sumaq qatıq ilə birlikdə yeyildikdə və ya çayı hazırlanıb içildikdə təsiri daha da artır. Sumaq antioksidantlarla zəngindir, iltihabı azaldır, həzmi yaxşılaşdırır, qan şəkərini tənzimləyir və ürək-damar sağlamlığını qoruyur".
Həkim qeyd edib ki, sumaq həmçinin antibakterial və antifungal xüsusiyyətlərə malikdir, bəzən xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini əngəlləyə bilər. Lakin aşırı istehlakdan çəkinmək və mövcud xəstəliklərdə həkim məsləhəti almaq vacibdir.
İsmayıl
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:92
Bu xəbər 22 Sentyabr 2025 21:01 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















