Bakıda İtaliya Mətbəxi Həftəsi başlayıb
525.az portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
İtaliyanın Azərbaycandakı səfirliyi, ITA- İtaliya Ticarət Agentliyi ilə əməkdaşlıq çərçivəsində Bakıda “Dünya İtaliya Mətbəxi Həftəsinin X buraxılışı” başlayıb.
525.az xəbər verir ki, tədbirin builki buraxılışı “İtaliya mətbəxi: sağlamlıq, mədəniyyət və innovasiya” mövzusuna həsr olunub.
İtaliya mətbəxi həftəsinin başlaması ilə bağlı keçirilən mətbuat konfransında İtaliyanın ölkəmizdəki səfiri Luka Di Canfrançesko bildirib ki, həftə İtaliyanın Xarici İşlər Nazirliyinin tərəfindən təşkil olunub və digər ölkələrdəki səfirliklər də bununla bağlı tədbirlər keçirirlər. Səfir mətbəx həftəsinin mövzusunun çox önəmli olan üç məqamı əhatə etdiyini bildirib: "Bunlar sağlamlıq, mədəniyyət və innovasiyadır. İtaliya mətbəxi, həmçinin UNESCO-nun qeyri-maddi mədəni irs siyahısına daxil olmaq üçün təqdim olunub".
O deyib ki, mətbəx həftəsi UNESCO-nun qeyri-maddi mədəni irs siyahısına namizəd olan İtalyan mətbəxinin mədəniyyət aspektini vurğulamağı, həmçinin düzgün qidalanma və sağlamlıq tərəflərini önə çıxarmağı hədəfləyir:
"Bu, eyni zamanda, qeyri-yoluxucu xəstəliklərin qarşısının alınması və nəzarəti üzrə BMT-nin dördüncü yüksək səviyyəli görüşündəki İtaliyanın mövqeyi ilə uyğundur".
Diplomat əlavə edib ki, bu il Azərbaycanda keçiriləcək tədbirdə dünya miqyasında tanınan və İtaliya mətbəxinin ən nüfuzlu nümayəndələrindən biri olan, Bergamo şəhərinin üç Michelin ulduzlu məşhur “Da Vittorio” restoranı iştirak edir.
İtaliya Ticarət Agentliyinin direktoru Çeçiliya Oliva deyib ki, İtaliya məhsullarına bütün dünyada maraq getdikcə artır: "İtaliya həyat tərzini Azərbaycanda təşviq etmək üçün çalışırıq. İtaliya mətbəxi qida təhlükəsizliyini özündə ehtiva edir. Mətbəxi Azərbaycanda təşviq etmək üçün əlimizdən gələni etdik. Ötən il İtaliya məhsullarının Azərbaycana ixracı 10 faiz artıb, altı ayda bu artım 14 faiz olub. Bu isə 10 milyon avro artım deməkdir. Azərbaycanda İtaliyanın məhsullarına maraq artır. İtaliyanın 20 regionu var və onların hər birinin özünəməxsus mətbəxi mövcuddur. Ümid edirəm ki bu həftə İtaliya ilə Azərbaycan arasında mədəni, iqtisadi əməkdaşlığın daha da gücləndirilməsinə öz töhfəsini verəcək".
Şef Cerea rəhbərlik etdiyi restoranın 60 ildən artıqdır fəaliyyət göstərdiyini deyib. İtaliya mətbəx ənənəsindən söz açıb, məhsul seçiminin yeməyin hazırlanmasında əsas rol oynadığını bildirib.
Konfransdan sonra xüsusi masterclass təşkil olunub.
Pərvanə Sultanova
Bakıda İtaliya Mətbəxi Həftəsi başlayıb
Bakıda İtaliya Mətbəxi Həftəsi başlayıb
Bakıda İtaliya Mətbəxi Həftəsi başlayıb
Bakıda İtaliya Mətbəxi Həftəsi başlayıb
Bakıda İtaliya Mətbəxi Həftəsi başlayıb
Bakıda İtaliya Mətbəxi Həftəsi başlayıb
Bakıda İtaliya Mətbəxi Həftəsi başlayıb
Şəkil sayı: 7


