Balıq qızardanda unlamayın Mütəxəssislərdən XƏBƏRDARLIQ
Icma.az bildirir, Saglamolun portalına istinadən.
Ən faydalı və sevilən yeməklərdən biri balıqdır. Amma balığı bişirərkən edilən bəzi səhvlər bu qidanın faydasından daha çox sağlamlığımıza zərər verməsi ilə nəticələnir.
Ailem.az balıq bişirərkən diqqət etməli olduğumuz məqamları sadalayır.
Hər kəs balıq qızardanda əvvəlcə onu unlayır, sonra yağda qızardır. Lakin mütəxəssislər bildirir ki, bu, olduqca yanlışdır. Balıqlar bu üsulla bişirildikdə karbohidrat və şəkər yüksək miqdarda istiliyin təsirində qalaraq, kanserogen maddələri üzə çıxarır. Bu birləşmələr yağda qızardılan qidalarla ortaya çıxır.
Mütəxəssislər qeyd edir ki, balığın ən ideal bişirilmə üsulu buğlamadır. Eyni zamanda, balığı aşağı temperaturda sobada bişirmək də məsləhətlidir.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:77
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 17:17 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















