Bəzi yeməklərdən sonra niyə yatmaq istəyirik: Həkim səbəbi dedi
Cebheinfo saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Bəzi məhsullar yedikdən sonra yuxululuq yarada bilər. Bunun səbəbi "yuxulu molekullar" və tərkibidir.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, bunu endokrinoloq Zöhər Pavlova deyib.
Mütəxəssis araşdırma məlumatlarına istinadən insan qanında yuxululuq hissinə təsir edən molekulların olduğunu vurğulayıb:
"Fosfolipidlər və amin turşuları ilə zəngin qidalar (balıq, yumurta, qoz-fındıq, bəzi tərəvəzlər) yeyəndə bu birləşmələrin səviyyəsi ayıqlığı qorumağa kömək edir. İşlənmiş qidalar isə əksinə, yuxuya getməyə səbəb olur. Bəzi pendirlər, kolbasa, f”ast food” - bu cür məhsullar yuxululuqla əlaqəli molekulların aktivliyini artırır. Hətta kiçik istək və zəifliklərə səbəb ola bilər".
Onun sözlərinə görə, günahkarlardan biri neyrotransmitterlərin sintezində iştirak edən və oyaqlıq tarazlığını poza bilən tiramindir.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:39
Bu xəbər 28 Avqust 2025 12:27 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















