Bişmiş balıq ertəsi gün yeyilə bilərmi? Təkrar qızdırmaq olarmı?
Icma.az xəbər verir, Medicina saytına əsaslanaraq.
İnternet istifadəçiləri tərəfindən son zamanlar ən çox axtarılan mövzulardan biri "Bişmiş balıq ertəsi gün yeyilə bilərmi?", "Bişmiş balıq təkrar qızdırıla bilərmi?" və "Təkrar qızdırmaq zərərlidirmi?" olub.
Medicina.az xəbər verir ki, bişmiş balıq ertəsi gün yeyilə bilər, lakin, düzgün saxlanılmalıdır.
Balıq otaq temperaturunda iki saatdan çox qalmamalı, bişirildikdən dərhal sonra soyuducuda və hava keçirməyən qabda saxlanılmalıdır.

Düzgün saxlama üsulları ilə bişmiş balıq soyuducuda 24 saatdan çox saxlanılmamalıdır.
Bişmiş balıq təkrar qızdırıla bilər, lakin bu proses bəzi risklər daşıyır. Temperatur kifayət qədər yüksək deyilsə, bəzi bakteriyalar yaşaya bilər.

Təkrar qızdırmaq lazımdırsa, balığın tam və bərabər şəkildə qızdırıldığından əmin olun. Mümkünsə, sobada qısa müddətli qızdırmaya üstünlük verin.
Balığın təkrar qızdırılmasının ən böyük riski histamin istehsalı və bakteriyaların çoxalmasıdır.
Mütəxəssislərin fikrincə, tuna, skumbriya və hamsi kimi müəyyən növlər histaminə daha çox meyllidirlər.
Aygün
Medicina.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:28
Bu xəbər 28 Noyabr 2025 11:53 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















