Hər gün bişmiş sarımsaq yeyin
Medicina portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır.
“Medicina” xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb.
Məhz bu sarımsaq mədə-bağırsaq problemləri olan insanlar üçün uyğundur. Həkim qeyd etdi ki, istilik mədə qişasını qıcıqlandıran sarımsaq birləşmələrini məhv edir.
İvanovun sözlərinə görə, bu məhsul yüksək turşuluqlu və ya mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar tərəfindən istehlak edilə bilər.
"İstilik sarımsaqda olan vitamin və mineralları məhv etmir. Bişmiş sarımsaq həmçinin hüceyrələri zədələnmədən qoruyan və yaşlanma prosesini yavaşladan antioksidantlarının əhəmiyyətli bir hissəsini saxlayır".
Bundan əlavə, həkim hesab edir ki, qaynadılmış sarımsağın müntəzəm istehlakı xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa və qan təzyiqini normallaşdırmağa kömək edir.
İvanov xəbərdarlıq etdi ki, mövcud qaraciyər və ya böyrək xəstəliyi olanlar qaynadılmış sarımsaq istehlak etməzdən əvvəl həkimə müraciət etməlidirlər.
Qıcıqlanmış bağırsaq sindromu olan insanlar üçün çiy sarımsaq təhlükəli ola bilər.
Aygün Musayeva
Baxış sayı:102
Bu xəbər 13 Noyabr 2025 23:03 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















