Bu iki qidanı birlikdə yemək yaddaşınızı möhkəmləndirir!
Icma.az, Milli.az portalına istinadən məlumat yayır.
Mütəxəssislərin fikrincə, qaragilə və qoz birlikdə istehlak edildikdə "super beyin qəlyanaltısı"na çevrilir.
Milli.Az xəbər verir ki, bu iki sadə qida, uzunmüddətli perspektivdə beynin qorunmasına və yaddaşın güclənməsinə kömək edir.
Tanınmış həkim Dr. Karan Rajan bildirib ki, fərdi olaraq da faydalı olan bu iki qida birlikdə yeyildikdə təsiri qat-qat artır:
"Əgər qaragilə və qozu birlikdə yeyirsinizsə, qaragilədəki polifenollar və qozdakı omeqa-3 yağ turşuları güclü beyin qoruyucu duet yaradır."
Alimlərin fikrincə, bu iki məhsulun gündəlik pəhrizə əlavə edilməsi:
Beyin funksiyalarını dəstəkləyir,
İdrak qabiliyyətini artırır,
Alzheimer və demans kimi xəstəliklərin riskini azaldır.
Harvard Health tərəfindən 2020-ci ildə aparılan araşdırma da göstərib ki, qaragilə, alma və bəzi çay növləri yüksək flavonoid tərkibi sayəsində demansın inkişaf ehtimalını azaldır. Flavonoidlər orqanizmi sərbəst radikalların yaratdığı zərərdən qoruyur, hüceyrələrin qocalmasını ləngidir.
Digər tərəfdən, omeqa-3 ilə zəngin olan qoz:
Beynin enerji istifadəsini artırır,
İltihabı azaldır,
Sinir hüceyrələrinin əlaqəsini gücləndirir.
Mütəxəssislər bu iki qidanın sağlam həyat tərzi ilə birlikdə qəbul edilməsini tövsiyə edir. Beləliklə, qaragilə və qoz - sadə, lakin güclü birləşmə - beyninizi qorumaq və yaddaşınızı "polad qədər möhkəm" saxlamaq üçün ən təsirli yollardan biri sayılır.
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:43
Bu xəbər 28 Oktyabr 2025 05:06 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















