Bu məhsullar xərçəngdən QORUYUR
News24 portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
Onkologiya sahəsində tanınmış professor Vadim Pokrovski xərçəng riskini azaltmaq üçün mütəmadi olaraq hansı qidaların istehlak edilməli haqqında danışıb.
News24.az medianews.az-a istinadən xəbər verir ki, o bildirib ki, ilk növbədə, bunlar liflə zəngin qidalardır ki, onların siyahısına hər növ kələm və turp daxil olan xaççiçəklilər başçılıq edir.
“Qoz-fındıq, çünki onların tərkibində yalnız xərçəng deyil, həm də ürək-damar xəstəliklərinin riskini azaldan yalnız sağlam bitki mənşəli yağlar var”, – deyə həkim qeyd edib.
Mütəxəssis məhsulun hazırlanma üsulunun vacibliyinə də aydınlıq gətirib. Məsələn, kartof qızartması sağlamlıq əlavə etməyəcək.
Onun sözlərinə görə, bundan əlavə, hətta sağlam qidalar da dozada yeyilməlidir: məsələn, həddindən artıq sağlam qida, bir insanın mikroflorasını “həddən artıq qidalandıra” bilər.
Beləliklə, təbii nişastalı bitki qidalarının uzun müddət istifadəsi patogen olanların həddindən artıq böyüməsi də daxil olmaqla mikrofloranın tərkibini dəyişdirə və metabolik sindrom və diabet riskini artıra bilər.
Baxış sayı:129
Bu xəbər 30 Yanvar 2025 11:04 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















