Bu qida ət sinir sisteminə təsir edir və xərçəngə səbəb olur
Qaynarinfo saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
"Qızardılmış ət sinir sisteminə təsir edir və xərçəngə səbəb olur".
Qaynarinfo xəbər verir ki, bunu endokrinoloq Mariya Kaloşina "RİA Novosti"yə deyib.
Onun sözlərinə görə, ət qızardarkən ən zərərli şey hər kəsin sevimlisi olan qızıl qabığıdır:
"Məhz bu qabıq tərkibində orqanizm üçün çox zərərli maddələr - heterosiklik aminlər və akrilamid var. Birincilər güclü kanserogendir, yəni xərçəngin inkişafına səbəb ola biləcək bir maddədir. Akrilamid isə sinir və reproduktiv sistemlərə təsir edir".
O əlavə edib ki, əti qızardarkən çoxlu miqdarda poli doymamış yağları olan bitki yağlarından uzaq durmaq lazımdır. Onlar kanserogenlərin və trans yağların əmələ gəlməsinə ən həssas olanlardır. Belə çoxlu doymamış yağlar kərə yağı, piy və bitki yağlarında, məsələn, soyuq sıxılmış zeytun yağında olur.
Aydın
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:83
Bu xəbər 08 Dekabr 2024 10:13 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















