Çərəzləri yeməzdən əvvəl suda isladın Bilmədiyiniz səbəb
Saglamolun portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
Çərəzlər çox faydalı məhsuldur. Onların tərkibi yağlı turşular və müxtəlif minerallarla (dəmir, kalsium, sink, maqnezium və s.) zəngindir.
Mütəxəssislər hər gün bir neçə ləpə çərəz yeməyi tövsiyə edirlər. Lakin yeməzdən əvvəl çərəzləri mütləq islatmaq lazımdır. Çərəzlərin tərkibində olan fitin turşusu dəmir, sink və s. mineralların mənimsənilməsinə mane olur. Lakin islatdıqdan sonra fitin turşusu neytrallaşır və mənimsəmə prosesinə mane olmur. Nəticədə orqanizm daha çox faydalı maddə almış olur.
Saglamolun.az bildirir ki, mütəxəssislər çərəzləri yeməzdən əvvəl axşamdan səhərə kimi islatmağı, səhər isə axar suda yumağı və qurutmağı tövsiyə edirlər.
Saglamolun.Az

Yemişi yeməkdən əvvəl yesəniz... BİLMƏDİYİNİZ FAYDALARI
16 Noyabr 2024 05:38
Əti bişirdikdən əvvəl limonlu suda isladın. Sağlamlığı qoruyan QAYDA
16 Noyabr 2024 23:11
Niyə bananı yeməzdən əvvəl yumalıyıq?
07 Yanvar 2025 12:51
Gənc qızların yatmazdan əvvəl 11 zeytun yeməsi... Bilmədiyiniz məlumat!
16 Noyabr 2024 23:24
Düyünü bişirdikdən əvvəl yaxşı yuyun və bol suda isladın yoxsa... TƏHLÜKƏ
16 Noyabr 2024 00:11

