Çərəzləri yeməzdən əvvəl suda isladın Bilmədiyiniz səbəb
Saglamolun portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
Çərəzlər çox faydalı məhsuldur. Onların tərkibi yağlı turşular və müxtəlif minerallarla (dəmir, kalsium, sink, maqnezium və s.) zəngindir.
Mütəxəssislər hər gün bir neçə ləpə çərəz yeməyi tövsiyə edirlər. Lakin yeməzdən əvvəl çərəzləri mütləq islatmaq lazımdır. Çərəzlərin tərkibində olan fitin turşusu dəmir, sink və s. mineralların mənimsənilməsinə mane olur. Lakin islatdıqdan sonra fitin turşusu neytrallaşır və mənimsəmə prosesinə mane olmur. Nəticədə orqanizm daha çox faydalı maddə almış olur.
Saglamolun.az bildirir ki, mütəxəssislər çərəzləri yeməzdən əvvəl axşamdan səhərə kimi islatmağı, səhər isə axar suda yumağı və qurutmağı tövsiyə edirlər.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:Yemişi yeməkdən əvvəl yesəniz... BİLMƏDİYİNİZ FAYDALARI
16 Noyabr 2024 05:38
Əti bişirdikdən əvvəl limonlu suda isladın. Sağlamlığı qoruyan QAYDA
16 Noyabr 2024 23:11
Gənc qızların yatmazdan əvvəl 11 zeytun yeməsi... Bilmədiyiniz məlumat!
16 Noyabr 2024 23:24
Niyə bananı yeməzdən əvvəl yumalıyıq?
07 Yanvar 2025 12:51
Düyünü bişirdikdən əvvəl yaxşı yuyun və bol suda isladın yoxsa... TƏHLÜKƏ
16 Noyabr 2024 00:11
Baxış sayı:138
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 18:06 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















