Çox asan və ləzzətli çiyələkli piroq
Icma.az, Saglamolun portalına istinadən məlumat yayır.
Bu dadlı ətirli çiyələk piroqu çox tez və asan bişirilir.
Hətta heç bir təcrübəsi olmayan cavan ev xanımı bu piroqun öhdəsindən gələ bilər.
Lazım olan məhsullar:
- Un - 2,5 stəkan
- Yumurta - 1 ədəd
- Kərə yağı - 200 qr
- Şəkər tozu - 1 stəkan
- Qabartma tozu - 1 bağlama
- Vanilin - 1 bağlama
- Çiyələk - 300 qr
Hazırlanması:
1. Yumşaq kərə yağı şəkər tozu ilə yaxşı qarışdırılır, yumurta əlavə olunur və yenə qarışdırılır.
2. Un qabartma tozu ilə qarışdırılır və yağlı-yumurtalı kütləyə əlavə olunur, vanilin əlavə olunur və xəmir yoğrulur. Xəmir əllərə yapışmamalıdır.
3. Xəmir iki yerə bölünür (biri daha böyük, biri kiçik) və soyuducuda 1 saat ərzində saxlanılır.
4. Çiyələk yuyulur, təmizlənir.
5. Tavaya perqament kağızı sərilir, üzərinə xəmir qoyulur (daha böyük olan hissə) və əllə hamarlanır.
6. Xəmirin üzərinə 4 yerə bölününmüş çiyələklər düzülür, üzərinə 2 xörək qaşığı nişasta və 1 xörək qaşığı şəkər tozu tökülür. (Nişasta çiyələk şirəsinin axmasının qarşısını alır).
7. Xəmirin qalmış hissəsini sürtgəcdən keçirin və çiyələyin üzərinə səpin.
8. Sobanı əvvəlcədən 1800C kimi qızdırın və piroqu qızıl rəng alana kimi bişirin.
Nuş olsun!
Saglamolun.Az
Baxış sayı:156
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 15:37 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















