Dərini gözəlləşdirir, şəkərə və qana xeyirdir Mövsümün möcüzəvi meyvəsi
Icma.az, Baku.ws portalına istinadən məlumat yayır.
Çiyələk dərinin və qan damarlarının sağlam olmasına kömək edir.
BAKU.WS xəbər verir ki, bu barədə həkim-dietoloq Daria Xaykina "Gazeta.ru"ya açıqlamasında bildirib.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, giləmeyvə sitrus meyvələrindən daha çox C vitamini ehtiva edir. Yalnız immunitet sistemini gücləndirmək üçün deyil, həm də kollagen istehsal etmək və qan damarlarını yaxşılaşdırmaq üçün lazımdır.
Çiyələk müntəzəm istehlakı ilə dəri tonunu yaxşılaşdırmağa kömək edir, qançırlar və qızartılara meylini azaldır, dərini günəş şüalarından və iltihabdan qoruyur.
Bundan əlavə, giləmeyvə normal şəkər səviyyəsini saxlamağa kömək edir. Çiyələk şirin olmasına baxmayaraq, aşağı glisemik indeksə malikdir.
"Çiyələklərin digər faydalı xüsusiyyəti həzmi yaxşılaşdırmasıdır, çünki onlar mədə və bağırsaqların fəaliyyətini stimullaşdıran və yaxşılaşdıran üzvi turşular və pəhriz lifləri ilə zəngindir. Giləmeyvə yemək həzmi asanlaşdırır və yeməkdən sonra ağırlığı azaldır. Onu acqarına deyil, əsas yeməkdən sonra istehlak etmək lazımdır. Çiyələk həm də sidikqovucu təsirə malikdir və şişkinliyi azaldır, artıq mayenin çıxarılmasına kömək edir. Eyni zamanda, onlar ciddi susuzluğa səbəb olmurlar. Bundan əlavə, çiyələk qadınların sağlamlığı və hormonal balansı üçün faydalıdır. Onların tərkibində fol turşusu, kalium və manqan var - reproduktiv sistem üçün vacib elementlər, xüsusən də məhsuldar yaşda", - diyetoloq bildirib.
O, qeyd edib ki, allergiyası və tibbi əks göstərişləri olmayan sağlam insan gündə 100-200 qram çiyələk yeyə bilər. Eyni zamanda, onları günün birinci yarısında qəlyanaltı və ya desert kimi yemək daha yaxşıdır.


